11 thoughts on “Családfa

 1. Nagyon köszönöm Nektek a feltáró munkát. Apánktól annyit tudtunk, hogy a Schauermann család őse az 1700-as évek végén érkezett (Lafferthon barátjával) Magyarországra és valahol Hamburg táján, vagy ott a kikötőben dolgoztak tengerészként/és vagy hajóácsként. Most már Nektek köszönhetően tudom, hogy Andreasnak hívták.
  Szeretettel Imi bátyátok

 2. Köszi, hogy megcsináltátok.
  Két hibát találtam: a családfában: Mónika 1973-ban született, Kristóf pedig 1999-ben. Ki kellene javítani.

 3. Most bukkantam rá véletlenül erre a honlapra. Ha előkerülne még egy olyan Schauermann Katalin, aki Kaufmann Jánoshoz ment férjhez Hidason, és 1895-ben született Kaufmann Erzsébet nevű lányuk…
  (volt még két lányuk, Katalin és Teréz)

  1. Teréz az en apai nagyanyám volt. Apám Schauermann István azért kapta nagyanyám nevét mert apja meghalt mielőtt megszületett.
   Üdv
   Schauermann Judit

 4. Kedves Schauermann Család!
  Nagyon tetszik a honlapjuk, remek munka, nagy teljesítmény!
  Én Lafferton Katalinra lennék kiváncsi, hogy volt-e Lafferthon Jakab testvére, családtagja, aki élt 1873-1939, született Hidason. Ő osszeházasodott Mózes Katalinnal aki szintén hidasi /1876-1922/. Nekik született Lafferton Jakab fiúk, 1897-ben aki az én nagyapám, aki elszármazott Vasasra.
  Mertem ideírni, hátha tudnak segíteni.
  Köszönöm, hogy megtekinthettem oldalukat!
  Henriett

  1. Apai nagymamám Schauermann Teréz aki szintén Vasason élt haláláig és emlekeim szerint Lafferton család valami távoli rokon volt. Érdemes Vasason kutakodnia.
   Üdv
   Schauermann Judit
   talapkaj@gmail.com

 5. Kedves Schauermann Család!
  Heckfuß Hans-Werner nevem. Sajnalom beszélek es irok csak rosszul a magyar nyelvet. Elnézést kérek, de remélem megértenek engem. Schauermann Elisabeth nagyanyám született Hidason 1914 aprilisban. Hidason 1930 Decemberben férjhez ment, Heckfuß Johannhoz. Meghalt Oroszországban 1945 aprilisban. Heckfuß Johann meghalt 1947 szeptemberben Oroszországban. Schauermann (Heckfuß)Elisabeth neve és Heckfuß Johann neve van az emlékműn (fehér lovas) Hidason. Schauermann Elisabetnek apja Schauermann Konrad. Schauermann Konrad meghalt a háborúban 1914 – 1918. Nem tudom a születésnapját Schauermann Konradnak. Azt mondják, nem tudom biztosan, hogy Schauermann Konrad apja is Schauermann Konrad volt.
  Lehetséges módon
  1. Schauermann Heinrich családfán van Schauermann Konrad Hidason 1857-05-26. Tudják, hogy gyerekek voltak-e ennek a Schauermann Konradnak?
  2. Schauermann Caspar családfán van Schauermann Konrad Ratz-Hidason 1882-01-21. Tudják, hogy gyerekek voltak-e ennek a Schauermann Konradnak? Talán Schauermann Elisabeth?
  3. Schauermann Caspar családfán van Schauermann Konrad -Hidason 1886-04-01. Tudják, hogy gyerekek voltak-e ennek a Schauermann Konradnak? Talán Schauermann Elisabeth?
  Johann Balthasar Heckfuß volt az elsö Heckfuß ember született Hidason 1758. A Heckfuß család élt Hidason: https://mna.unideb.hu/pdf/109hidas-sorhu.doc-ból idézem: „Hekfusz-sarok: A Hekfusz család épitett házat erre a sarokra.“
  Márciusban ebben az évben voltunk Hidason. (Nagyon köszönjük Juditnak és Gergönek.) A Lotto- es elelmiszerboltban vásároltunk finom Hidasi mézet. Sajnos barátságos hölgy nem tudta Heckfusz sarkot. Ki tudja a Heckfusz sarkot? Hol lehet a sarok?
  Köszönöm a segítséget.
  Sok üdvözlet
  Heckfuß Hans-Werner

 6. Kedves Hans-Werner Hechfuss!
  Most láttuk a bejegyzését. A Schauermann Konrádok leszármazottairól nincs információnk. A Heckfuss sarok Hidason található a Bem utca törésében (a Bem utca a Petőfi utcából ágazik el, és oda is tér vissza), a térképen jelölve van. https://www.google.hu/maps/@46.2627891,18.4876245,17z?hl=hu&authuser=0
  Az ön nagymamája Schauermann Elisabeth biztosan a mi családfánk valamelyik ágából származik, de én azt nem tudtam beazonosítani. Az ön által feltett kérdéseket fiamnak Schauermann Henriknek tovább fogom adni, talán ő tud segíteni. Én magam Hidason születtem 1941-ben, édesanyám Sch. Menyhértné szintén volt Oroszországban 1944-1948-ig, anyai nagyapám is ott halt meg 1945-ben. Édasanyám már 95 éves, sajnos az ön szüleit már nem tudta beazonosítani. Az ön által megjelölt falurészben laktak Eck-Schauermannok, de valószínű ezek már távoli rokonok voltak, mert mi már nem tartottuk őket számon rokonként. Nekem is megszakadtak az ismereteim, mert 46-ban a Schauermann család ki lett telepítve. Édesapám a háborúban eltűnt 1945-ben, nagyapám és nagybátyáim meghaltak, így nincs már kitől információt szerezni. Ha személyesen szeretne beszélni velünk (lehet németül is), telefonszámunk: 36-72-239-254
  Szívélyes üdvözlettel idősebb Schauermann Henrik

 7. Kedves Henrik Schauermann,
  nagyon köszönöm önnek részletes információkat és segítséget. Most tudunk Heckfuß sarkotat. Ez nagyszerű!. Ön nagyon barátsagos. Ma bisztosan tudom, hogy nagyanjam Schauermann Elisabethnek nem volt testver. Milyen kár, sajnos. Most is tudom, hogy nagynagyapám, Schauermann Konradnak felesége, Hufnagel Elisabeth 1894-ben született. Hiszem, neve Schauermann Konradnak is van az emlékműn (fehér lovas) Hidason. Ha a hidas városa felépítette az emlékművet, vajon ott van-e információ?. Még mindig sok kérdésem van. Ezen a vasárnapon estére felhívom önt. Köszönöm újra es sok üdvözlet.
  Heckfuß Hans-Werner

  1. Kedves Hans-Werner!
   Köszönjük válaszát. Várjuk vasárnap a telefonhívását.
   Üdvözlettel Schauermann Henrik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük